Svt lund

Lund | SVT Nyheter

Följ de ämnen och händelser som SVT Nyheter bevakar just nu.

Det här är SVT:s nya redaktion i Lund – SVT Nyheter

Det här är SVT:s nya redaktion i Lund | SVT Nyheter

21 sep. 2021 — Oavsett var du bor ska du få journalistik som rör din ort och tar upp dina frågor och därför öppnar vi nu en redaktion i Lund som speciellt …

Hela Sverige ska synas i SVT. Oavsett var du bor ska du få journalistik som rör din ort och tar upp dina frågor och därför öppnar vi nu en redaktion i Lund som speciellt ska bevaka Kävlinge, Eslöv och Lund.

Storbråket i Lund – SVT Nyheter

Inget åtal efter storbråket utanför sjukhuset i Lund. Ett 60-tal personer slogs på gatan • Flera vägrar delta i utredningen.

Skåne | SVT Nyheter

Vårtecknet i Lund: kattugglornas nattliga läten. 3 tim. Taxichauffören Hussein efter händelsen på Baltzarsgatan: ”Man blir rädd för att gå ut”.

SVT Nyheter Skåne ger dig de senaste nyheterna från Skånes län.

Väderprognos för Lund – SVT Nyheter

Väderprognos för Lund | SVT Nyheter

Se hur vädret ska bli där du befinner dig – timme för timme. Här kan du även läsa månadskrönikor, lära känna SVT:s meteorologer och hitta läsarnas …

Se hur vädret ska bli där du befinner dig – timme för timme. Här kan du även läsa månadskrönikor, lära känna SVT:s meteorologer och hitta läsarnas väderbilder.

Vårtecknet i Lund: kattugglornas nattliga läten – SVT Nyheter

Vårtecknet i Lund: kattugglornas nattliga läten | SVT Nyheter

för 1 timme sedan — Kattugglan i Lunds botaniska trädgård tog stormen Otto med lugn. Dagen efter satt den på sin gren och betraktade sina betraktare med …

Nu hoas det på nätterna i botaniska trädgården i Lund. På dagarna kan den som är uppmärksam få syn på en av kattugglorna som vakar högt uppe bland träden. En visdomssymbol och ett uppskattat vårtecken i lärdomsstaden.

Kom och träffa SVT på nya redaktionen i Lund – SVT Nyheter

Kom och träffa SVT på nya redaktionen i Lund | SVT Nyheter

11 nov. 2021 — Som en del av SVT:s mål att ha redaktioner på fler orter i Sverige, gick vi i september in genom dörrarna till en ny tom lokal i Lund.

Efter en liten smygstart av vår nya redaktion i Lund är det nu dags för invigning. Välkomna till våra nya lokaler!

Ny behandling ska bota cancerformer – Lund först ut i Sverige

Ny behandling ska bota cancerformer – Lund först ut i Sverige | SVT Nyheter

9 jan. 2023 — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

Med en ny behandlingsmetod ska cancerformerna leukemi, lymfkörtelcancer och myelom kunna botas. Skånes universitetssjukhus i Lund är först i Sverige med att använda metoden. – Jag ser det här som ett paradigmskifte, säger Mats Jerkeman, professor och överläkare på onkologiska kliniken på Skånes universitetssjukhus i Lund.

Fråga Lund | SVT Play

Fråga Lund från den 20/9 saknar textning. Under ledning av programledaren Robin Paulsson svarar några av Sveriges mest spännande forskare på frågor om allt …

Under ledning av programledaren Robin Paulsson svarar några av Sveriges mest spännande forskare på frågor om allt mellan himmel och jord.

Keywords: svt lund, svt nyheter lund